Последно в чата - Пост от: mischoni - Сряда, 08 Февруари 2012 21:22
www.delyanvasilev.org www.recepti.delyanvasilev.org www.urology.delyanvasilev.org www.forum.delyanvasilev.org
 
Новини

Новини->Общи новини->Кога изневеряват жените   
Кога изневеряват жените

Изневярата е вид измяна. Измяната - лъжа. Лъжата – алтернатива на реалността; другото на истината. Тук не става дума просто за инцидентно „кръшкане”, а за алтернативите, които партньорът ви може би се опитва да зададе със своята изневяра. На какво? На вас самите, на отношенията с вас или на секса с вас? Колкото ревнивци има, толкова са и тези, които упорито затварят очи пред възможността да подозират, мислят или пък приемат една възможна изневяра на любимия. Струва ми се, че и двата варианта могат да бъдат еднакво рисковани за добрите отношения в една връзка.

Когато става въпрос за изневери, като че ли сме свикнали да набеждаваме за тях мъжката аудитория, да считаме това за неин приоритет. Възниква обаче следното несъответствие : свободните момичета са много по-малко от обвързаните и необвързани мъже, взети заедно. Следователно, ако жените не изневеряват, би трябвало на всяка свободна дама да се падат по няколко представители от силния пол. Значи или първите лъжат, или вторите всъщност не кръшкат. Ясно е, че жените са също толкова податливи на изневери, независимо дали признават или не.

Едва ли биха могли да се обобщят всички възможни причини и поводи за една такава постъпка...Все пак кога и при какви обстоятелства най-често, изневеряват жените?

Алтернатива на отношенията
1.Задушаващата ревност и ограниченията въздействат еднакво отблъскващо и на двата пола, и често стават причина за скандали и ненужни разправии. Да налагаш непрекъснато определени норми на някого не е печеливша стратегия и често ефектът е обратен. Прекомерната ревност е израз на чувство за притежание. С това може да окажете натиск върху партньорката си и неволно да я подтикнете към изневяра.
2.При липса на внимание, разбиране или близост - Обикновено жените проявяват болезнена чувствителност на тази тема. Стратегии от рода на „По-добре да потърся внимание на друго място” или „Друг ще ме разбере по-добре”, може би са много крайни, но пък това е... типичен сценарий за много жени.

Алтернатива на сексуалния живот

3.При изневяра от страна на любимия – По-темпераментните мацки лесно се палят на тази тема и са готови не просто за разправии и сцени, а дори за опцията да ви върнат „жеста”. Просто ей така - ответна реплика; нещо като израз на това, което сте им причинили.
4.Проблеми и разочарования в сексуалното общуване биха могли да подтикнат всеки към обятията на друг/-а. При жените най-честа причина за това, е усещането за неудовлетвореност от любовните отношения. (Тук женските капризи и претенции могат да бъдат всякакви и много, толкова много, че си заслужава да се разгледа въпроса в отделен материал.)

Алтернатива на партньора (един наистина лош сценарий)

5.Когато не обичат достатъчно.., или изобщо не обичат, жените изневеряват - Без коментар!
6.Ако партньорът е мекошав или слабохарактерен много вероятно е Тя да се чувства свободна да прави каквото поиска. Колкото по-малко усеща една жена присъствието и волята на половинката си (в отношенията между тях), толкова по-склонна е към изневери и дори алтернативни връзки.

Иначе казано, ако вашата любима ви изневерява, то тя : не ви обича (или поне не достатъчно силно) или нещо във вашите отношения й липсва/тежи.

Понякога егоистичната човешка природа ни пречи да допуснем, че може в нас да има проблем, с който отблъскваме любимия човек. Забравяме, че изневярата на другия може да се тълкува не само като вина спрямо нас, но и като бягство. А бягството е отказ да останеш... Някъде, където не желаеш или пък не можеш.

Автор: Анелия Илкова
Източник: vestnik24.com


от pipi, Неделя, 21 Декември 2008 10:26, Коментари(0)
Коментари


MKPNews ©2004-2006 mkportal.it
 
 
bezplatno.info © 2007


MKPortal M1.1.1 ©2003-2006 mkportal.it
Страницата е генерирана за 0.04082 секунди с 21 заявки