Задействайте блога си Безплатни домейни | HOME
Gods-of-mods
Gods-of-mods
Блог за модификации на компютри,мобилни телефони и др.
Вторник, 08 Май 2007
Mod by piloux

deam0n ha pasticciato qui alle 09:13 - Връзка - коментари
Такаа... Ето и mod-инг по джоба на всеки!!!

1) Изрязване на страничния капак:http://blaser.hit.bg/ - Цена - 1.80лв. (толкова ми взеха по зададените от мен размери!!!).

2) Поставяне на плексиглас или стъкло!

Да, стъкло!! Както можете да видите на кутията ми има дупки (все още обмислям как да ги скрия) през които последно минаваха нитовете закрепващи плексигласа. НО има няколко (-) - наелектризира се и полепва много прах по него; при поставянето се напуква около нитовете и при всяко малко огъване на капака продължава!

Махнах плексигласа и поставих стъкло. Стъкларя ми взе 3 лв. за огледалото и стъклото (стъклото се води "Супер прозрачно" - поне той така ми обясни - без неравности, пречуващи образа). Огледалото играе ролята на отразител на светлината от неон-а - връща я към кутията! Повярвайте - има ефект!


Самото закрепване на стъклото и огледалото става посредством прозрачен силикон - няма мърдане. При това връзката е "мека" и няма опастност стъклото да се напука или счупи - пробвано е!

3) Привеждане на кутията в приличен вид!
При прозрачен капак бъркотията вътре в PC-то излиза наяве! Поради тази причина вържете на снопове и скрийте кабелите от видимата част на капака! Аз си играх около 2 часа - но ефекта е поразителен!!4) Избор на NEON-ова или UV лампа!

Това решение всеки взема индивидуално! Цената варира - 10-15лв. най-често! В подкрепа на UV лампите ще кажа че има специални UV отразяващи вентилатори с поразяващ ефект!! Подобно на светещите вентилатори, но по-красиво! Също така има и UV отразяващи кръгли IDE кабели - 7лв./брой - отново красота!!

5) Допълителни глезотийки!


Като допълнителни екстри аз съм сложил Round IDE cables - един UV отразяващ и един фосфорециращ - след загасянето на PC-то свети в меко зелено - много приятно! Друго което направих беше да сменя светодиодите за Power и HDD индикация - от зелен и червен, съответно на ЯРКО СИН и ЯРКО ЧЕРВЕН - много добре стана!
deam0n ha pasticciato qui alle 09:10 - Връзка - коментари


Ето я и клавиатурата


deam0n ha pasticciato qui alle 09:02 - Връзка - коментари
Петък, 04 Май 2007
Източник: metku.net
Нещо малко, което може да се направи с празна бутилка.

Въведение

Имах вече мощна компютърна система, но ми се искаше нещо по-тихо, малко и консумиращо по-малко ел.енергия и да функционира като домашен сървър. Обичам да ровичкам хардуеъра и ми се искаше да си направя нещо уникално. Виждал съм много красиви кутии преди, но нито една не беше направена от бутилка. Бях си купил 3,5” SBC board (сокет 370). За проекта избрах 1,5 л ботилка от Балантайнс за кутията.

Подготовка на бутилката

Опитвах се да режа и пробивам няколко бутилки в къщи, но направеното с моите инструменти, не беше достатъчно добро и затова накрая стъклар ми подготви бутилката. Той направи 2 отвора: единия на гърба на бутилката за охладителя на процесора, а другия от лявата страна за поставяне на нещата.
Хардуер

Купих процесор Intel P3 733EB. 256 МБ RAM за лаптоп, 40 ГБ харддиск за лаптоп и захранване 60W mini-ITX. РАМ-модула е поставен в задната част на дънната платка. Слота за флаш-памет също се намира там – щях да го използвам вместо IDE HDD.

След това направих нов страничен панел от плексиглас и фиксирах дънната платка към него, заедно с захранващия кънектор и захранващия ключ. Малкото парче от плексигласа изпълнява функцията на ”ключалка”. Може да бъде закрепена с два малки винта.

Направих нови кабели за захранващия ключ, лампичката на харддиска и 12 V кънектор.

Докато инсталирах ОС, използвах нормален IDE кабел за връзка на гарда със CD-ROM. При нормална работа, свързах харда с 44 pin mini-IDE кабел.
Монтиране

Харда и захранването вече бяха инсталирани в бутилката. Идва момента, как да поставим всички части вътре.

Харда и захранването бяха закрепени с двоина самозалепваща се лепенка.
Включване


По-добро охлаждане
На този етап охлаждането не беше достатъчно добро. След час и половина работа, бутилката ставаше гореща и аз я разглобих и сложих на старата жидеокарта охладител в гърлото на бутилката, да подпомага изхвърлянето на горещия въздух. Освен това пробих 6 допълнителни отвора на задния панел, за да може свежият въздух да влиза през тези малки отвори. Пробих и капачка на бутилката, так че на пръв поглед изглежда недокосната. Тези малки доработки, подобриха охлаждането и темепратурата падна.


Заключение
От тогава моето Уиски РС работи добре и тихо в ъгъла на дневната. Сложих го до други бутилки с хубаво уиски и стана добра колекция...


deam0n ha pasticciato qui alle 08:13 - Връзка - коментари
003929 посещения