Към bezplatno.info портал | Галерия | Рецепти | Чат | Цитати | #bezplatno.info @ uniBG | Филми | Футбол | Качване на картинки | orion8800.com
 Въпроси/Отговори ::  Търсене ::  Потребители ::  Потребителски групи ::   Регистрирайте се ::  Вход 


Google
 

- А стига бе, стабилен Shell и то с SMS?
- Ахам, при нашия спонсор Forci.com!

Как да печелиш в интернет?
Иди на страница 1, 2  Следваща  
Създайте нова тема   Напишете отговор
Безплатни домейни Форуми » Уеб бизнес
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
takamato
Модератор "Уеб бизнес"
Модератор


Регистриран на: 20 Апр 2007
Мнения: 11

10 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 8:16 pm    Заглавие: Как да печелиш в интернет? Отговорете с цитат

Дългата опашка Как да печелиш в света на интернет

Сигурно поръчвате книги от Amazon.com или от knigi.dnevnik.bg, електронната книжарница на в. “Дневник” и “Хеликон”. Или ползвате Уикипедия вместо енциклопедия “Британика”. Или просто влизате в над пет сайта на ден, за да сте информирани, вместо да си купите един вестник. Между вас и Бен, макар че той е на 16 години и живее в САЩ, има много общо. Той е от електронно поколение, за което светът не е съществувал без интернет. Бен прекарва пред телевизора два часа седмично, пренебрежително малко в сравнение със средностатистическия му връстник от 80-те години на ХХ в. Тъй като за сърцето и душата на Бен се борят хиляди (защо не и милиони) провайдъри на медийни продукти, възможностите какво да гледа, слуша и чете практически клонят към безкрайност. За разлика от неговия връстник преди 20 години, който няма интернет. Ако изключим пиратството, не е чудно, че тиражите и продажбите на медийната и развлекателните индустрии, разпространяващи по традиционните канали, падат. За което невинаги е виновно качеството. Просто Бен има доста алтернативи.

Може би оттук нататък бъдещето не принадлежи на масовия вкус, големите тиражи и хитовете. Те едва ли ще изчезнат напълно, но съществуването на интернет коренно променя моделите и културата на търсене и предлагане, създавайки - паралелно с пазара на касови заглавия - хиляди нови пазари, останали невидими или пренебрегвани досега като икономически неизгодни.

Ако приличате на Бен или просто имате интернет - добре дошли в света на “дългата опашка”! Ако ви звучи познато или сте чели книгата на Крис Андерсън “Дългата опашка: Защо бъдещето на бизнеса е да продава по-малко от повече”, или правите връзка с принципа на Парето.

80-20

Вилфредо Парето забелязал, че приблизително 80% от богатството на определена страна е съсредоточено в 20% от нейното население. Което го довело до извода, че малка част от единиците в една система (примерно 20%) определя значителна част (примерно 80%) от последиците за цялата система - 80-20 е използвано за описване на съотношения между какви ли не променливи, но може би най-популярното остава в света на бизнеса: лъвската част от приходите (80%) се дължат на продажбите на малко на брой продукти (20%). Казано по друг начин (ако разгледате графиката), продажбите на най-продаваните продукти са съсредоточени в “главата” на кривата на разпределение, докато към “дългата опашка” се нареждат всички останали.

Оттук никак не е странно, че всички сме обсебени от хитовете - да ги създаваме, да ги избираме, да говорим за тях, да следим техния възход и залез, казва Андерсън. Просто хитът се е превърнал в доброто икономическо решение, когато компаниите до 90-те години на ХХ в. трябва да се справят с ограниченията на физическото пространство на магазините и да извлекат максимални печалби. Една книга или CD, които продават хиляди за месец, физически заемат същото място на рафта на магазина и са свързани със същите присъщи разходи, както книгата или CD-то, които ще продадат 10 бройки за три месеца. Не е чудно, че поради тези причини компаниите предпочитат да се съсредоточат върху касовите заглавия и да игнорират по-непопулярните. Стратегията “да продаваш повече от по-малко” (selling more of less) се превръща в ключ към успеха. И тъй като успехът храни успеха, индустрията на касовите заглавия и големите тиражи процъфтява.

“Новата” срещу “старата” икономика

За разлика от старата икономика новата икономика не търпи ограничения на магазините от тухли и бетон. В този смисъл Андерсън я нарича икономика на изобилието (abundance). Ако при традиционните модели на търсене и предлагане търговците са принудени да определят краен брой продукти поради оскъдността на физическото пространство на магазините, то компаниите онлайн разполагат с неограничено виртуално пространство. Ако компаниите досега са се задоволявали с продажбите в зоната на “главата” и малка част от “опашката” на кривата на разпределение, то онлайн предлагането прави крачка напред.

Там където, компаниите, търгуващи по традиционните канали, практически отрязват “дългата опашка”, защото пределният разход за всеки следващ продукт става непосилно висок, независимо че търсене може да съществува, онлайн компании продължават да продават, достигайки нови пазари. Въпреки че сегментирането на пазара и разпределението на печалбите по продукти често е ревниво пазена тайна, Крис Андерсън успява да убеди Amazon, Netflix, най-голямата онлайн видеотека, и Rhapsody, онлайн фонотека с над 1.5 милион заглавия, да му дадат числата. Навсякъде картината е една и съща: всички те успяват да реализират значителна част от приходите си извън сегмента на хитовете. Когато пределните разходи за предлагането на всеки следваш продукт драстично спадат, правилото 80-20 престава да бъде валидно.

Новите пазари

Представете си, казва Андерсън, отдръпващата се вода, която разкрива все нови и нови територии: те може би са съществували и преди, но са оставали невидими. Ако средностатистическата книжарница на “Бордерс”, една от големите вериги в САЩ, предлага на читателите си 100 000 заглавия, Amazon.com предлага над 3.7 милиона книги и реализира 25% от продажбите си извън сегмента на 100 000 най-често продаваните заглавия.

Технологиите преобръщат масовия пазар в милиони нишови пазари, казва Андерсън. Поотделно никой от тях не може да се съревновава с пазара на най-продаваните заглавия, но всички те, взети заедно, осигуряват между една трета и над половината от приходите на дадена компания. В ерата на интернет печеливши стават формулата “да продаваш по-малко от повече” (selling less of more) или феноменът на “дългата опашка” вместо “да продаваш повече от по-малко”. Не случайно нишовите пазари са и най-бързо растящият сегмент за онлайн бизнеса. Както бивш служител на Amazon.com споделя: “Днес като цяло продадохме повече книги от вчера, като продавахме книги, които въобще не се търсеха вчера.”

Едно ограничение в повече

Популярността, големите тиражи и масовите производства, изглежда, вече не са единствените източници за генериране на печалби. Но не всеки може да печели от “дългата опашка”, предупреждава Андерсън. Условията са поне две: внушително разнообразие на предлаганите продукти и внушително подобрение в технологиите за намиране на съдържание.

Много на брой продукти с ниска популярност създават повече търсене като цяло само когато възможностите за насочване като търсачки, препоръки, филтри са налице. Те са тези, които изтласкват търсенето далеч от хитовете, надолу по “дългата опашка”, където вкусовете на все по-сегментирани аудитории могат да се чувстват удовлетворени.

Учудващо е, твърди Андерсън, че противно на господстващото мнение, че сме водени за носа от масовия вкус, се оказва, че това поведение се дължи по-скоро на ограничения избор, отколкото на истинските предпочитания. Изправени пред изобилни възможности да избираме, се превръщаме в армия от малки ценители - далеч по-взискателна, търсеща и многолика публика, отколкото сме очаквали.

dnevnik.bg
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sponsor
Sign up for PayPal and start accepting credit 
card payments instantly.
Djeli
Бедняк
Бедняк


Регистриран на: 21 Апр 2007
Мнения: 34

-2 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 10:43 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Според мене начина за печелене в Интернет е Фифа07 игаеж в мрежа класираш се за WCG и оттам падат големи пари Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
jerryt
Забогатяващ
Забогатяващ


Регистриран на: 20 Апр 2007
Мнения: 67
Местожителство: SoFia
36 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Апр 23, 2007 11:01 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Djeli написа:
Според мене начина за печелене в Интернет е Фифа07 игаеж в мрежа класираш се за WCG и оттам падат големи пари Laughing

И като паднат големите пари ше трябва да ги вложиш за операция на очите Laughing
_________________
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sponsor
vankataruse
Много богат
Много богат


Регистриран на: 15 Апр 2007
Мнения: 239
Местожителство: Русе
56 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 8:51 am    Заглавие: Отговорете с цитат

Това за операцията Confused
Аз стоя на компютър от много много малък.
А като ходих на комисия ми казаха , че съм един от най- добре виждащите
_________________
http://f1forever.hit.bg/
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Сам не си знае парите
Сам не си знае парите


Регистриран на: 15 Апр 2007
Мнения: 811

336 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Вто Апр 24, 2007 10:32 am    Заглавие: Отговорете с цитат

И ако имаш тъпа клавиатура трябва да си възстановяваш и ръцете Laughing
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivobg92
Забогатяващ
Забогатяващ


Регистриран на: 19 Апр 2007
Мнения: 133
Местожителство: Bulgaria
0 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Чет Май 03, 2007 8:28 am    Заглавие: Отговорете с цитат

jerryt написа:
Djeli написа:
Според мене начина за печелене в Интернет е Фифа07 игаеж в мрежа класираш се за WCG и оттам падат големи пари Laughing

И като паднат големите пари ше трябва да ги вложиш за операция на очите Laughing


хаха това ме разби направо Very Happy
_________________
CS-bg :: Български Counter-Strike Фенсайт
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sponsor
Dan4o
Милионер
Милионер


Регистриран на: 07 Май 2007
Мнения: 359
Местожителство: Варна
55 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 2:51 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Май най яко е да печелищ пари от игра на CS защото като играеш не си задължен да играеш от залата в някакъв сървар както е работата с Диабло ти даваш 300 лв секи ден да си на компи и после като откриеш накакъв герой ти дават 200 лв зарибявки
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Connected
Забогатяващ
Забогатяващ


Регистриран на: 28 Апр 2007
Мнения: 130
Местожителство: София
114 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 7:45 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Най-добре се печели с труд - от AdSense на Google получавам средно $1 на ден, а от GetAFreelancer.com използвам езиковите и дизайн умения за печелене на суми от $30 до $500. Въпрос на възможности и знания. Печалбата чрез компютърни игри е... детска работа - нито е гарантирана, нито полезна с нещо. От интернет може да се печели, стига човек да знае как.
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Festar
Много богат
Много богат


Регистриран на: 05 Май 2007
Мнения: 273
Местожителство: В училище...:)
199 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 8:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Как по точно печелиш пари от AdSense на Гугъл защото съм чувал че могат да се земат бая пари но не знам какво да направя... Sad
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sponsor
Sign up for PayPal and start accepting credit 
card payments instantly.
Connected
Забогатяващ
Забогатяващ


Регистриран на: 28 Апр 2007
Мнения: 130
Местожителство: София
114 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 8:55 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Festar написа:
Как по точно печелиш пари от AdSense на Гугъл защото съм чувал че могат да се земат бая пари но не знам какво да направя... Sad

Много лесно - задал съм разплащанията да са с чек.
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
transfix
Богат
Богат


Регистриран на: 06 Май 2007
Мнения: 186

187 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 9:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Festar написа:
Как по точно печелиш пари от AdSense на Гугъл защото съм чувал че могат да се земат бая пари но не знам какво да направя... Sad


За начало ти трябва сайт където да им публикуваш рекламите Wink
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DragonDido
Сам не си знае парите
Сам не си знае парите


Регистриран на: 04 Май 2007
Мнения: 652
Местожителство: Sofia City
82 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 9:33 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

А ако чека не дойде кво праиме?
Съдиме google за не даване на пари спечелени с "труд" ! Laughing Laughing Laughing

Ще ни се измеят но ще ни пратят една мижева сумичка от 500$ което тва за тях е нищо Laughing
_________________
Посетете сайта на потребителя AIM Адрес
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sponsor
Sign up for PayPal and start accepting credit 
card payments instantly.
peshunski
Бедняк
Бедняк


Регистриран на: 08 Апр 2007
Мнения: 16
Местожителство: Плевен,България
12 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Май 07, 2007 10:25 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

НО за нас за нещо :0
_________________
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Irvine_Welsh
Милионер
Милионер


Регистриран на: 07 Май 2007
Мнения: 316
Местожителство: Vladislavovo
77 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Нед Май 13, 2007 12:11 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Connected написа:
Най-добре се печели с труд - от AdSense на Google получавам средно $1 на ден, а от GetAFreelancer.com използвам езиковите и дизайн умения за печелене на суми от $30 до $500. Въпрос на възможности и знания. Печалбата чрез компютърни игри е... детска работа - нито е гарантирана, нито полезна с нещо. От интернет може да се печели, стига човек да знае как.

@Connected Моето сайтче, ако се посъберат хора, дали ще го одобрят, защото малко нагазвам авторските права на авторите на книгите дето съм шернал. Дай някоя препоръка.
_________________
РАЗГЛЕДАЙ САЙТОВЕТЕ МИ !
Безплатно в мрежата !
NO MA`AM България
За бЛога ми !
ОУ Н.Рилски
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
deam0n
Сам не си знае парите
Сам не си знае парите


Регистриран на: 15 Апр 2007
Мнения: 811

336 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Нед Май 13, 2007 1:44 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

@Irvine_Welsh човек за пиратство на книги няма кой да те гони. Виж сега като почнаха акциите на НСБОП спряха торентите, но оставиха някой от най-големите БГ сайтове с книги. Пък и вече в ЕС е позволено разпространение на пиратски копия с не комерсиална цел. А това че печелиш от реклама не е комерсиална цел Smile.
_________________
SPAM abuse..
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sponsor
Покажи мнения от преди:   
Безплатни домейни Форуми » Уеб бизнес Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 2

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
SMS Реклама

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pipi/public_html/bezplatno/forum/includes/smsads.php on line 13
Към bezplatno.info портал | Галерия | Рецепти | Чат | Цитати | #bezplatno.info @ uniBG | Филми | Футбол | Качване на картинки | orion8800.com