Към bezplatno.info портал | Галерия | Рецепти | Чат | Цитати | #bezplatno.info @ uniBG | Филми | Футбол | Качване на картинки | orion8800.com
 Въпроси/Отговори ::  Търсене ::  Потребители ::  Потребителски групи ::   Регистрирайте се ::  Вход 


Google
 





- А стига бе, стабилен Shell и то с SMS?
- Ахам, при нашия спонсор Forci.com!

Анкета + админ панел
 
Създайте нова тема   Напишете отговор
Безплатни домейни Форуми » IT Уроци
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
psyon
Бедняк
Бедняк


Регистриран на: 25 Яну 2009
Мнения: 21

8 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Сря Яну 28, 2009 5:49 pm    Заглавие: Анкета + админ панел Отговорете с цитат

Това е код с доста пояснения кое за какво е.



Сега нека започваме с анкетата.



Първото нещо, което Ви трябва е SQL структрурата на БД. Ето я и нея:



CREATE TABLE `poll` (
`id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`vapros` varchar(250) COLLATE utf8_general_ci NOT NULL default '',
`podrejdane` int(1) NOT NULL default '1',
`status` int(1) NOT NULL default '1',
PRIMARY KEY (`id`)
);

CREATE TABLE `otgovori` (
`id` int(10) NOT NULL auto_increment,
`id_poll` int(10) NOT NULL,
`otgovor` varchar(250) COLLATE utf8_general_ci NOT NULL default '',
`broi` int(5) NOT NULL default '0',
PRIMARY KEY (`id`)
);

CREATE TABLE `ips` (
`id` int(10) NOT NULL,
`ip` varchar(25) COLLATE utf8_general_ci NOT NULL default '',
PRIMARY KEY (`id`)
);




След като сте създали BD и сте създали таблицата следва да създаден файла за връзка с BD.
Него ще го кръстим config_poll.php
Ето го и него:



<php>




Така мисля, че ви е ясно как да го попълните. Само долу където е променливата $pass_admin променете 123 на паролата, с която желаете да влизате в админ панела.


Нека сега продължим с кода.
Създавате си един файл function_poll.php
В него сложете следният код:



<php> 0) { // ако анкетата съществува нея ще изкарваме в страницата
$poll_query = mysql_query("SELECT * FROM poll WHERE id = '$promenliva' LIMIT 1");
$poll = mysql_fetch_array($poll_query);
$poll_broi = mysql_num_rows($poll_query);
} else { // ако не съществува ще изкараме най-новата добавена анкета
$poll_query = mysql_query("SELECT * FROM poll ORDER BY id DESC LIMIT 1");
$poll = mysql_fetch_array($poll_query);
$poll_broi = mysql_num_rows($poll_query);
}
} else { // ако не сме избрали точно дадена анкета ще вземеме последната добавена
$poll_query = mysql_query("SELECT * FROM poll ORDER BY id DESC LIMIT 1");
$poll = mysql_fetch_array($poll_query);
$poll_broi = mysql_num_rows($poll_query);
}

if ($poll_broi > 0) { // ако изобщо съществува анкета
if ($poll['status'] == 1) { // проверяваме дали сме включили анкетата
$dali_si_glasuval = mysql_num_rows(mysql_query("SELECT * FROM ips WHERE ip = '$ip' AND id = '".$poll['id']."'"));
if ($dali_si_glasuval == 0) { // проверяваме дали потребителя е гласувал. Ако не е му позволяваме да гласува
if (isset($_POST['submit']) && isset($_POST['vote']) && is_numeric($_POST['vote'])) { // малко защити Razz
$vote = $_POST['vote'];
$dali_taq_anketa = mysql_fetch_array(mysql_query("SELECT * FROM otgovori WHERE id = '$vote' LIMIT 1"));
if ($dali_taq_anketa['id_poll'] == $poll['id']) { // проверяваме дали отговора е точно към тази анкета
mysql_query("UPDATE otgovori SET broi = broi + 1 WHERE id = '$vote' LIMIT 1");
mysql_query("INSERT INTO ips (id,ip) VALUES ('".$poll['id']."','$ip')");

if ($poll['podrejdane'] == 1) { $order_by = "ORDER BY id ASC"; } // ако е избран тип стандартно подреждане
elseif ($poll['podrejdane'] == 2) { $order_by = "ORDER BY broi DESC"; } // ако е избран тип подреждане по гласове

$query_otgovori = mysql_query("SELECT * FROM otgovori WHERE id_poll = '".$poll['id']."' $order_by");
$query = mysql_query("SELECT SUM(broi) as kolko FROM otgovori WHERE id_poll = '".$poll['id']."' GROUP BY id_poll");
$votes = mysql_fetch_array($query);
$votes = $votes['kolko'];
?>
<poll><br><br>
<table>
<php>
<tr><td><row_otgovori></td><td><img><img><img></td><td>Гласове: <row_otgovori> (<procent>%)</td></tr>
<php>
</table><br>
Общо гласове: <votes>
<php>
<poll><br><br>
<form>
<php>
<input> <row_otgovori><br>
<php>
<input>
</form>
<php>
<poll><br><br>
<table>
<php>
<tr><td><row_otgovori></td><td><img><img><img></td><td>Гласове: <row_otgovori> (<procent>%)</td></tr>
<php>
</table><br>
Общо гласове: <votes>
<php>
<poll><br><br>
<table>
<php>
<tr><td><row_otgovori></td><td><img><img><img></td><td>Гласове: <row_otgovori> (<procent>%)</td></tr>
<php>
</table><br>
Общо гласове: <votes>
<php>




Този код може да не го закачате. Разбира се ако желаете да променяте нещо може да го направите стига да знаете как.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Sponsor
THE-MasteR
Сам не си знае парите
Сам не си знае парите


Регистриран на: 28 Апр 2007
Мнения: 1126

332 Домейн Точки

МнениеПуснато на: Пон Фев 16, 2009 1:27 am    Заглавие: Отговорете с цитат

има си таг за код до колкото се сещам
_________________
-=-=-=--=-=-=--=-=-=--=-=-=--=-=-=--=-=-=--=-=-=-
qvorrr89.aha.bg
Посетете сайта на потребителя
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Безплатни домейни Форуми » IT Уроци Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Създайте нова тема   Напишете отговор
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети
SMS Реклама

Warning: mysql_fetch_object(): supplied argument is not a valid MySQL result resource in /home/pipi/public_html/bezplatno/forum/includes/smsads.php on line 13
Към bezplatno.info портал | Галерия | Рецепти | Чат | Цитати | #bezplatno.info @ uniBG | Филми | Футбол | Качване на картинки | orion8800.com